novosti


Stručni skup KDR-a, ponedjeljak 30. siječnja 2017.

 

Pozivamo Vas na stručni skup u ponedjeljak 30. 01. 2017. u 14:00 sati

Dvorana Glagoljice u Sveučilišnoj knjižnici Rijeka, Dolac 1, Rijeka

          Dnevni red:
  1. Predstavljanje e-časopisa br.7 Knjižničar/Knjižničarka
  2. Oleg Mandić – Prošlost u formiranju budućnosti (publikacije Posljednji dječak iz AuschwitzaKronika obitelji Mandić )
  3. Franjo Butorac – Naklada Kvarner
  4. Ivana Vladilo – 9. međunarodna konferencija BAM

Veselimo se vašem dolasku i druženju
Predsjednica Knjižničarskog društva Rijeka
dr. sc. Korina Udina

 


Dan hrvatskih knjižnica 11.11.2016.

Poštovane knjižničarke i knjižničari,

Organizirali smo “Šetnju europskim knjižnicama” na Dan hrvatskih knjižnica!

Pozivamo Vas da nam se pridružite 11.11.2016. u 14 sati u Sveučilišnoj knjižnici Rijeka, izložbenom prostoru Glagoljice, Dolac 1, Rijeka. Naše riječke knjižničarke s europskim iskustvom pripremile su nam zanimljive prezentacije.

Više u POZIVU!


Održana redovna izborna skupština Knjižničarskog društva Rijeka

 

 

Skupština KDR-a 6-7-2016

 

6. srpnja 2016. održana je redovna izborna skupština Knjižničarskog društva Rijeka na kojoj je izabran novi Upravni odbor Društva i nova predsjednica Knjižničarskog društva Rijeka, dr. sc. Korina Udina.

 

 

 

IMG_7803JPG

 

Prije radnog dijela Skupštine dvije članice Društva koje su nedavno stekle akademskI stupanj doktorica znanosti iz znastvenog polja infromacijskih i komunikacijskih znanosti predstavile su svoja istraživanja i teme doktorskih radnji:

dr.sc.Korina Udina: Utjecaj samovrednovanja kvalitete rada školskog knjižničara na vrednovanje knjižničarske profesije

dr.sc.Dejana Golenko: Model intrakurikularnog pristupa informacijskoj pismenosti na visokoškolskoj razini u području prava

 

dobitnice Kostrenčićeve povelje 2015

 

Najsvečaniji dio Skupštine bila je dodjela priznanja koje KDR dodjeljuje zaslužnim knjižničarima i knjižničarkama – Povelju “Ivan Kostrenčić”.

Ove godine dobitnice su Ksenija Car – Ilić iz Crikvenice, Jagoda Mužić iz Malog Lošinja i Darinka Živanović iz Delnica – dugogodišnje knjižničarke narodnih knjižnica u tim mjestima.


Našoj članici Koraljki Mahulja Pejčić dodijeljena HUŠK-ova Nagrada “Višnja Šeta”

Nagradena-rijecka-skolska-knjiznicarka-Koraljka-Mahulja-Pejcic_ca_largeAktivna članica Knjižničarskog društva Rijeka, njižničarka OŠ Ivana Zajca, Koraljka Mahulja Pejčić, jedna je od dviju dobitnice godišnje nagrade Hrvatske udruge školskih knjižničara »Višnja Šeta«. Druga je nagrada otišla u Zagreb Zdenki Bilić, a dodijeljene su i dvije nagrade za životno djelo, Ljerki Medved i Biserki Sinjerec. Riječ je o nagradi koja se dodjeluje posljednjih osam godina školskim knjižničarkama i knjižničarima, u znak trajne uspomene na jednu od najpoznatijih promicateljica modernog školskog knjižničarstva, Višnju Šeta, knjižničarku Prve sušačke hrvatske gimnazije.

Riječka dobitnica nagrade, profesorica hrvatskog jezika i diplomirana knjižničarka, u Hrvatskoj udruzi školskih knjižničara aktivna je od prvog dana, a za strukovnu nagradu predložile su je podružnica HUŠK-a PGŽ-a i članovi županijskih stručnih vijeća osnovnoškolskih i srednjoškolskih knjižničara PGŽ-a. Riječka knjižničarka autorica je niza članaka u stručnim časopisima poput časopisa Knjižničarskog društva Rijeka i Vjesnika bibliotekara.


Predstavljanje 6. broja časopisa Knjižničar/ka i dva predavanja o Nikoli Poliću

Autor : Antun Žunić

Autor : Antun Žunić

 

 

 


Pozivamo
članice i članove Knjižničarskog društva Rijeka i ostale zainteresirane na predstavljanje 6. broja časopisa Knjižničar/ka i na dva predavanja o Nikoli Poliću o kojem će govoriti Milka Šupraha-Perišić i Maja Cvjetković, članice našeg Društva.

Program će se održati u četvrtak 3. ožujka 2016. u 13 sati u Svečilišnoj knjižnici Rijeka (Glagoljica).

POZIVNICA