Sudjelovanje KDR-a na online sastanku o IFLA-inoj inicijativi Global Vision


     Sanja Kosić i Alica Kolarić, predstavnice KDR-a, sudjelovat će na online sastanku o IFLA-inoj inicijativi Global Vision, koji će se održati 27. rujna 2017. godine od 13 do 15 sati!
Inicijativa IFLA Global Vision  okuplja tisuće predstavnika iz polja knjižničarstva diljem svijeta kako bi istražili načine kako ujedinjene  knjižnice mogu odgovoriti na izazove budućnosti. IFLA je pokrenula i vodi ovu globalnu raspravu nizom sastanaka i radionica u različitim dijelovima svijeta. K tome, u kolovozu je objavljen i online upitnik na IFLA  Global Vision mrežnoj stranici kako bi se lakše utvrdili prioriteti aktivnosti koje bi ujedinjene i bolje povezane knjižnice mogle poduzeti. IFLA će prikupiti i analizirati rezultate rasprave. Na tom materijalu temeljit će se sveobuhvatan izvještaj IFLA Global Vision Report koji će se objaviti početkom 2018.godine. Na temelju tog izvještaja, ustanove i organizacije u polju knjižničarstva  moći će osmisliti konkretne planove rada kako kolektivnu viziju budućnosti primijeniti u praksi.  
Više o sastanku:
Tijekom sastanka, raspravljat će se o viziji knjižnica u budućnosti te izazovima i prilikama s kojima se knjižnice suočavaju danas i s kojima će se suočavati u budućnosti.  Sastanak će biti izrazito interaktivan i sudionici će imati priliku izraziti svoje stavove i pridonijeti formuliranju rezultata sastanka.  Sudionike sastanka se poziva da prije/tijekom/poslije sastanka objavljuju na društvenim mrežama svoje prisustvo na sastanku (fotografiju/selfie), mišljenje ili podršku inicijativi uz hashtag #iflaGlobalVision.
U sklopu priprema za sastanak pozivamo Vas da razmislite o svom radu u knjižničarstvu: zašto smatrate svoj rad važnim? Kako vidite svoj posao u budućnosti? Možete se podsjetiti i raznih publikacija o knjižnicama i razvojnim trendovima koje utječu na njihov rad, poput izvještaja IFLA Trend Report.