Zanimljivosti s redovne skupštine KDR-a 2019. godine


Na redovnoj skupštini KDR-a u 13. lipnja 2019. godine u Dvorani Glagoljice Sveučilišne knjižnice Rijeka izabrano je Povjerenstvo za dodjelu Povelje „Ivan Kostrenčić“. Povelju „Ivan Kostrenčić“ je utemeljilo Društvo 2000. godine, a dodjeljuje se na izbornoj skupštini KDR-a svake dvije godine.

Članovi Povjerenstva za dodjelu Povelje Ivan Kostrenčić su: Koraljka Mahulja Pejčić (OŠ), Gabrijela Mahmutović (SŠ), Ada Prpić (MEDRI), Andreja Silić Švonja (GKRI) i Sandra Vidović (SŠ).

Konstituirajuću sjednicu Povjerenstva saziva predsjednica KDR-a u prosincu 2019. kako bi se u siječnju 2020. raspisao Javni poziv za predlagatelje kandidata za dodjelu nagrade.

Na kraju, za dugogodišnje članstvo u KDR-u, predsjednica je znakom pažnje zahvalila na lojalnosti, odanosti redovnim članovima KDR-a /prema evidenciji iz HKD-ove baze/: Zdenki Stojčić, Ljiljani Črnjar, Senki Tomljanović, Ivani Vladilo, Danki Jergović (27 g.) te Jasminki Kovačević i Snježani Hudorov Rubinić (30 g.), Dolores Markotić (32 g.), Branki Škibola (33 g.) te Jadranki Martić (34 g.)

Obzirom da je KDR potpisom Ugovora sa Sveučilišnom knjižnicom Rijeka 6.lipnja 2019. dobilo sjedište na neodređeno vrijeme u SVKRI, s korištenjem Dvorane Glagoljice koja je obilježila 50.-tu obljetnicu, znak pažnje moglo je biti samo glagoljsko slovo.

Pozdravili smo i naše dvije članice na odlasku u mirovinu, Senku Tomljanović i Ivanu Vladilo, njihov neizmjeran doprinos razvoju knjižničarstva u Rijeci i šire, skromno ali s ljubavlju.

Predsjednica KDR-a dr.sc.Korina Udina